“Durst Tau RSC Platformu, Kaliteden ve verimden taviz vermeden 7/24 çalışıp üretim yapabilecek kapasitede bir çözüm!”
- Home
- “Durst Tau RSC Platformu, Kaliteden ve verimden taviz vermeden 7/24 çalışıp üretim yapabilecek kapasitede bir çözüm!”
Son birkaç yıla kadar Inkjet Türkiye’de oldukça tereddüt edilen bir teknolojiydi. Gerek bizim gerek rakiplerimizin yaptığı kurulumlarla bu algı artık yavaş yavaş kırılıyor. Bildiğiniz gibi Türkiye’de herkesin gerek ekonomik şartlar gerekse teknoloji noktalarında çekinceleri var ancak ama birisi elini taşın altına soktuktan sonra da devamı geliyor. Eğer ekonomi stabil bir şekilde giderse bu sene çok daha fazla kurulum hedefliyoruz. Şu anda yaptığımız görüşmeler de bunu destekliyor.
Dijital baskı algısı genelde kısa tirajlı işleri basabilecek bir boşluğu doldurabilecek yönündeyken Durst Tau, 7/24 çalışıp üretim yapabilecek kapasitede bir makine. Gerek baskı hızı gerek baskı maliyetleri açısından fleksoyla yarışır vaziyette. Dolayısıyla algı da kırıldığı için önümüzdeki senelerde ciddi anlamda satışlar bekliyoruz. Rakiplerimiz de kendi kulvarlarında kurulum ve satışlarını gerçekleştiriyor.
2017 Labelexpo fuarından bu yana Durst iki yeni makine duyurusu yaptı. 2017 Labelexpo’da Durst RSC’nin lansmanını yapılmıştı. Tüm dünyada muazzam talep patlaması yaşandı. Vietnam, Cezayir ve Ermenistan gibi ülkelerden dahi siparişler var. Bu sene için siparişlerimiz kapanmış durumda, bugünden sonra alınacak siparişlerin üretim ve teslimleri 2020’ye sarkmış durumda. CMYK turuncu, viyolet ve yeşil renklerinde 78 metre hız ile baskı yapan makinemiz, beyaz baskısında 52 metre hızdaydı. Bu 78 metrelik hız 80 metreye çıktı. İki yeni lansmandan birincisi RSC-E, ekonomi dediğimiz model. Ciddi bir fiyat avantajı var, konfigürasyon, donanım RSC platformu ile birebir aynı, baskı kalitesi, mürekkep maliyetleri gibi detaylar da aynı. Sistemin tek farlı 80 mt/dk yerine 52 mt/dk hızda baskı yapıyor olması. Bu hız bile (ki beyaz renk dahildir) etiket sektöründe büyük bir taktirle karşılandı ve yeterli bulundu. Çok önemli bir konu da RSC-E’ye karar verenlerin geleceğe yönelik yatırımlarını koruma ve geliştirme olanağı. Yani RSC-E sistemi gerek renk ve özellikle hız olarak yerinde 80 mt/dk hıza yükseltilerek RSC haline dönüşebiliyor. Kullanıcıların gereksinimleri arttıkça kapasite artımı mümkün olduğundan bir tereddüt oluşmuyor.
Türkiye pazarı için muazzam bir makine, ilk kurulumumuzu CMYK + Beyaz donanımlı olarak Gebze’de Renksan Etiket’e yaptık. LabelExpo sırasında RSC platformu üyelerinin hızını, kalitesini ve verimini gören ziyaretçilerimiz yüksek beğenilerini açıkça ifade etmekten çekinmediler doğrusu, bu da bizi çok mutlu etti. Müşterilerimizin tepkisi de aynı şekilde oluyor. 2019 Labelexpo’dan hemen önce duyurusu yapılan RSC platform ailesinin yeni üyesi RSCi ile “Endüstriyel” model olarak pazardaki yerini alacak ve eminiz ki büyük beğeni alacak. Bu model daha farklı bir şaseye sahip. Yine aynı baskı kafaları, aynı baskı donanımı ve yazılım kullanılıyor. Bununla birlikte soğutma silindiri standart hale getirilmiş. Bu makinenin en önemli özelliği aynı gövdede 33, 42 ve 51 cm.’ye kadar genişletilebilmesi. Jumbo unwinder ve winder’a sahip. Bu makineyle birlikte yüksek hız opsiyonu da geldi. Bu opsiyonda sistem renk sayısından bağımsız dakikada 100 metre baskı yapabiliyor. Çözünürlük ya da opaklık kaybı olmadan beyazda 80 metreye çıkabiliyorsunuz. Ayrıca high opacity özelliği geldi. Bu sayede tek geçişte %80 opaklığa kadar beyaz baskı yapabiliyorsunuz. Bunda da sürat 39 metre. RSCi sistemi üretimlerin sonrası teslimler 2020 Mayıs-Haziran aylarında başlayacak olup, LabelExpo sırasında DURST tarafından bir çok satış daha şimdiden gerçekleşmiş durumda.
RSC platformu sistemlerinin verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artıran en önemli özelliklerin başında sarf malzeme olmayan ve yedek parça olarak değerlendirilmesi gereken SAMBA Dimatrix G3L yazıcı kafalar ve bu kafalardaki herhangi bir nozul tıkanmasına karşı otomatik olarak yan nozullarla yapılan görsel onarım işlemi gelmektedir. Platformda 7 Renk kullanılması halinde CMYK+OVG renk evreni pantone kataloğunun %95’ini karşılayacak kadar genişletilmektedir. Ayrıca platformda kullanılan renklerin tamamı proses renk olarak tramlı grafik çalışmaya dahil edildiğinden renk kalibrasyonunda bir sorun yaşanmamaktadır.
SEI LASER “Label MASTER” ile Hemen Kesim ürün teslim…
Lino SISTEM tarafından temsil edilen bir diğer ürünümüz ise SEI Lazer Kesim sistemleridir. Hemen her sektörde olduğu gibi etiket ve karton dekorasyon pazarında da çok başarılı ve güvenilir çözümler üreten SEI LASER LabelExpo sırasında pazardaki yeni trend olan ebat genişlemesine paralel 600 mm eninde formda etiket lazer kesim işlemlerini bobinden bobine yapan yeni sistemini tanıttı. Sistemin her biri 300W’lık 4 adet kafa ile olan verimliliği, geniş en desteğiyle inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. SEI LASER tarafından halen üretilmekte olan 350 mm eninde çok beğenilerek kullanılan ve halen Türkiye’de de tarafımızdan 2 adet kurulumu gerçekleştirilen LABEL MASTER Modeli yine fuarın gözdeleri arasındaydı. 4 Lazer kafası ile dakikada 100 metre hıza ulaşabilen sistem halen SEI LASER’in en çok satan çözümü olarak dikkat çekmektedir.
Siparişten Faturaya BEL “OverPrint MIS” yazılım çözümü…
Basım Endüstrisinde verimliliğin en önemli unsurlarından bir de maliyetlerin, satışların ve üretimin otomatik kontrolü ve hatasız istatistiklerde, raporlamalarla desteklenmesini gerektirmekte. Bu çerçevede Lino SISTEM, BEL ile işbirliği yapmakta ve baştan sona, yani siparişten paketlemeye kadar tüm ön hazırlık ve üretim süreçlerini kontrol eden, yazılım olan OverPrint MIS’i müşterilerine sunmaktadır. Halen Türkiye’de 5-6 firma tarafından büyük bir memnuniyet ile kullanılmakta olan yazılım müşteri ilişkilerinden, maliyet analizine, teklif hazırlamaktan sipariş onayına, üretim planlamasından üretime, stok kontrolden sevkiyata ve sonunda raporlamalardan muhasebe sistemi ile entegrasyona kadar kesintisiz ve hatasız bir yönetim sistemi olarak beğenilmektedir.